Alf Laila Walaila – Amsterdam

Alf Laila Walaila – Amsterdam
15 July 2017 Wilma Mulder

Alf Laila Walaila dialogenfestival is een festival voor iedereen. Een gastvrij en magisch festival waar verschillende culturen samenkomen om te spelen, te genieten en bovenal om met elkaar in gesprek te gaan en om van elkaar te leren. www.alflailawalaila.nl

Het Alf Laila Walaila Festival is een initiatief van vier moeders uit Amsterdam West die dagelijks hun kinderen zien opgroeien in een samenleving die steeds meer lijkt te verharden. Een samenleving waar mensen van diverse culturele achtergronden naast elkaar leven, maar niet altijd samen. Deze vier vrouwen zijn geboren in een land van buiten en voelen zich thuis in Nederland en willen stuk voor stuk een mooie wereld voor hun kinderen, hun buren en zichzelf.

Voor editie 2017 ligt de nadruk nog meer op dialoog en leggen we af en toe de vinger op een zere plek.

Alf Laila Walaila biedt verschillende tenten o.a. gevuld met een betoverende muziekprogrammering, een oogstrelende SOUK met producten en lekkers van over de hele wereld, waarzeggerij, een open mic voor woordenkunstenaars tot mondharpisten, de walk of privilege, kunst die je aan het denken zet, spannende installaties en performances en het burgerschapsspel Terra Nova waarin jij uit kunt vinden hoe jij vindt dat de wereld moet werken, mooie verhalen voor jong en oud en een ongemakkelijk debat.

Wij waren te gast met het sociale 360 STORIES bordspel en het complimentenkaartspel ‘Wij Zijn’. Van dat laatste heeft zoon Rodin een filmpje gemaakt.