Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

16/7 Amsterdam NL – Alf Laila Walaila

16 July 2017 @ 12:00 - 19:00

Kom op zondag 16 juli naar het Alf Laila Walaila dialogenfestival. Een gastvrij en magisch festival waar verschillende culturen samenkomen om te spelen, om te genieten en bovenal om met elkaar in gesprek te gaan en om van elkaar te leren. Wilma Mulder, de maker van het bordspel 360 STORIES, biedt 360 Stories & het complimentenkaartspel Wij Zijn aan in de Souk en van ca. 13.30 tot 15.30 is er een mini ‘Storycafé’ in een lief punttentje. Met een klein groepje mensen kun je dan het 360 Stories spel spelen en je verhalen delen met je vrienden of met onbekenden! 

Foto: Jordann Gross @ Mandala Festival

Meer over het festival: In september 2016 was de eerste editie van het Alf Laila Walaila Festival. Een initiatief van vier moeders uit Amsterdam West die dagelijks hun kinderen zien opgroeien in een samenleving die steeds meer lijkt te verharden. Een samenleving waar mensen van diverse culturele achtergronden naast elkaar leven, maar niet altijd samen. Deze vier vrouwen zijn geboren in een land van buiten en voelen zich thuis in Nederland en willen stuk voor stuk een mooie wereld voor hun kinderen, hun buren en zichzelf.

Voor editie 2017 is het kernteam aangevuld met 4 jongeren en ligt de nadruk dit jaar nog meer op dialoog en het met elkaar in gesprek gaan en leggen we af en toe de vinger op de zere plek.

4 Tenten gevuld met een betoverende muziekprogrammering, een oogstrelende SOUK met producten en lekkers van over de hele wereld, waarzeggerij, een open mic voor woordenkunstenaars tot mondharpisten, de walk of privilege (aanmelden vooraf is aanbevolen via socrates@operatieperiscoop.nl), kunst die je aan het denken zet, spannende installaties en performances…, het burgerschapsspel Terra Nova waarin jij uit kunt vinden hoe jij vindt dat de wereld moet werken, mooie verhalen voor jong en oud en een ongemakkelijk debat.

Line-up o.a. Karima El Fillali- Shishani- U’Duet- Primos Del Norte- Amsterdam Andalusisch Orkest- Living Library- Jerry King Luther Afriyie- Sarita Bajnath- Ruben de La Cruz- Karolien Helweg

Een spanningsveld tussen vertier en ongemak… Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Kom maar meedoen op 16 juli 2017 in het Erasmuspark te Amsterdam. Het programma is vanaf 1 juli 2017 online op www.alflailawalaila.nl

Details

Date:
16 July 2017
Time:
12:00 - 19:00
Event Tags:
, ,
Website:
http://alflailawalaila.nl/

Organizer

Alf Laila Walaila
View Organizer Website

Venue

Erasmuspark Amsterdam
Amsterdam, + Google Map

0 Comments