Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bekend maakt bemind

14 November 2018 @ 11:50 - 12:50

Bekend maakt bemind: in dialoog met ‘de ander’. Workshop tijdens het cross-over congres “Beweging in maatschappijbewust begeleiden”, van de Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching (LVSC).

Leerdoel: Het inzetten van het 360 verhalenspel als dialoogstarter op individueel, team- en organisatieniveau

Het 360 Verhalen bordspel is een spel om verhalen uit ieders leven te delen. Aan de hand van kernthema’s vertelt de speler spontaan over de eerste associatie die bij hem opkomt. Medespelers kunnen helpen om de verhalen op gang te brengen door aanmoediging en door vragen te stellen. De verteller bepaalt zelf of hij/zij het verhaal luchtig houdt of heel diep gaat.

Het delen van persoonlijke verhalen met cliënten, collega’s, cursisten of zelfs met onbekenden leidt tot meer belangstelling en begrip voor elkaar. Vooroordelen verdwijnen en daar waar verschillende overtuigingen leven, draagt een persoonlijk en openhartig gesprek bij aan meer begrip voor elkaars opvattingen en keuzes.

Door het inzetten van het 360 Verhalen bordspel wordt het persoonlijke gesprek laagdrempelig en ongedwongen. Workshopdeelnemers maken kennis met het bordspel, met dialoogvaardigheden en leren zelf een Verhalencafé of soortgelijke bijeenkomst te organiseren. Tijdens de workshop wordt gevraagd naar de ervaringen van deelnemers met het inzetten van spellen als dialoogstarters, en het (plenair) uitwisselen van kennis wordt aangemoedigd.

Deze workshop wordt verzorgd door Wilma Mulder en Wilma Christiaens

Inschrijven kan via de website van LVSC.

Details

Date:
14 November 2018
Time:
11:50 - 12:50
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.lvsc.eu/cross-over-workshopronde-2

Organizer

LVSC
View Organizer Website

Venue

Nieuwe Buitensocieteit Zwolle
Stationsplein 1
Zwolle, 8011 CW Nederland
+ Google Map
View Venue Website

0 Comments