Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wereldverteldag in de Stadskeuken!

20 March 2019 @ 09:00 - 12:30

Op woensdag 20 maart is het Wereldverteldag, een internationaal evenement waarin het vertellen van verhalen centraal staat. Ieder jaar wordt een thema gekozen, in 2019 is dat:  Mythes, legendes en heldendichten.

TALESWAPPER Publishing & Events organiseert ook dit jaar weer op Wereldverteldag een 360 Verhalencafé. Een bijeenkomst waarbij je zelf de verteller bent, je bent zelf de held van je persoonlijke verhaal! Je kiest jouw verhalen met behulp van het 360 Verhalen bordspel, een spel waarmee je herinneringen ophaalt en verhalen losmaakt. 360 Verhalen speel je om zelf te vertellen, en om naar de verhalen van anderen te luisteren.

We organiseren het 360 Verhalencafé op een bijzondere locatie: De Stadskeuken Arnhem. Een sociale onderneming, een ontmoetingsplek van en voor alle Arnhemmers. Bij goede verhalen horen natuurlijk ook lekkere hapjes, daarom gaan we samen met de kinderen van basisschool ‘De Binnenstad’ koekjes en cakes bakken!

Programma:

9.00 kinderen en kokshulpen gaan koekjes en cakes bakken. We bakken verantwoord, denk aan volkorenmeel en meel van kokos en andere noten, weinig suiker, gedroogd fruit. Mmmm!

11.00 Stadskeuken open voor bezoekers. We serveren de lekkere hapjes en gaan het 360 Verhalenspel en andere vertelspellen spelen. Gezellig!

Afronding ca. 12.30. Kom je ook? Toegang is GRATIS, een vrijwillige bijdrage voor de koffie, thee en cake wordt zeer gewaardeerd. Meld jezelf svp even aan via de mail, dan weten we op hoeveel mensen we mogen rekenen.

“Er was eens…” al eeuwenlang beginnen verhalen met deze magische woorden. “Er was eens” neemt je mee in een wereld vol magie, wonderen, heldendaden en de prachtigste liefdesgeschiedenissen. Verhalen vertellen is van alle tijden, van alle plaatsen, en verhalen zijn in alle culturen de dragers van belangrijke boodschappen. Wat niet vergeten mag worden, deel je met anderen via een verhaal.

“Ik was eens…” Iedereen heeft verhalen te vertellen. Persoonlijke, grappige, ontroerende, aangrijpende, leerzame verhalen; we hebben ze allemaal. Een goed verhaal, een écht verhaal, inspireert. Mensen die elkaars verhalen horen, begrijpen elkaar beter. En al vertellend begrijp je vaak ook jezelf beter.

Details

Date:
20 March 2019
Time:
09:00 - 12:30
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

De Stadskeuken
Beekstraat 40
Arnhem, 6811 DW
+ Google Map

0 Comments