In de ‘FLOW’

In de ‘FLOW’
27 August 2017 Wilma Mulder

TALESWAPPER publishing

360 Stories is een bordspel gemaakt door uitgeverij TALESWAPPER. Wij ontwikkelen producten en organiseren evenementen die mensen wereldwijd met elkaar verbinden.

Onlangs werd ik geïnterviewd door Eva Loesberg, voor FLOW magazine. Er zijn mooie foto’s gemaakt in onze volkstuin door Bonnita Postma en Anne-Marie Rem. Enne… ik zie er best ‘natural’ uit maar de egale teint en het getemde haar zijn er dankzij visagiste Carmen Zomers. Merci, dames!

INTERVIEW flow MAGAZINE – nummer 6 2017
Wat ben je aan het doen?
“Ik haal diverse slasoorten en wat komkommers uit de moestuin, alvast voor het avondeten. Onze tuin ligt vijf minuten lopen van huis, daar even zijn is een heerlijke onderbreking van mijn werkdag. Toen we hem vier jaar geleden kregen, had ik nog geen idee, inmiddels weet ik alles van kalk, zuurgraden en biologische bemesting. Een goede oogst begint met de verzorging van de bodem. En ik word daar zo blij van: een zaadje of pitje zien uitgroeien tot een kropje sla, pompoen of complete kersenboom.”

Eet je veel uit eigen tuin? “Ja, het hele jaar door. Van boerenkool, veldsla, winterpostelein, pastinaak, aardpeer, maïs en pompoen in de herfst en winter, tot bonen, doperwten, bieten, kruiden, sla, bessen en nog veel meer in de lente en zomer. Ik kook altijd zelf. Dat kan goed doordat ik thuiswerk. Ik heb een studio op de bovenste verdieping. Als ik Rodin van school heb gehaald, zitten we vaak samen aan het grote bureau en lunchen we met soep of salade op het balkon.”

Je bent eigen baas? “In 2014 bracht ik mijn bordspel 360 Stories op de markt. Geen spel met een winnaar of verliezer, maar een hulpmiddel om te communiceren. Tijdens de 360 Stories cafés die ik organiseer vertellen bijvoorbeeld asielzoekers en omwonenden van een AZC, elkaar persoonlijke verhalen en komen zo dichter tot elkaar. Hoewel ik al lang rondliep met het idee, was het erg spannend om al ons geld erin te investeren. Gelukkig kan ik er nu van rondkomen. Het enige nadeel van alles zelf doen – van filmpjes maken voor de website tot het organiseren van evenementen – is dat ik snel te veel achter de computer zit.”

Gelukkig moet het onkruid gewied…. “Precies. Ik ben zo’n beetje om de dag in de tuin. Lekker buiten. Maar wat ik het fijnste vind, is het zelfstandige gevoel dat ik ervan krijg. Je kunt meer zelf dan je denkt. We zijn zo afhankelijk geworden van grote bedrijven. Niet dat ik terug wil naar het spinnewiel, maar ik heb wel meer waardering voor lokale producten, fair fashion en craftmanship. Door de moestuin leef ik bewuster.”

Speel 360 Stories!

Deel herinneringen

Verhalen delen