Ontmoetingen

Ontmoetingen
6 June 2017 Wilma Mulder

TALESWAPPER publishing

360 Stories is een bordspel gemaakt door uitgeverij TALESWAPPER. Wij ontwikkelen producten en organiseren evenementen die mensen wereldwijd met elkaar verbinden.

Vrijdag 19 juni was een dag vol bijzondere ontmoetingen en dito verhalen. De voorzitter van de katholieke ouderenbond Zuid-Holland schoof aan tijdens een 360 Verhalencafé bij boekhandel Wagner in Sassenheim en dook in een ver verleden, van toen hij en zijn ouders nog bij oma woonden. Dat het huis beschikte over opklapbare vensterbanken, met daaronder ruimte om je speelgoed op te bergen, blijkt na al die jaren nog een fascinerend gegeven. (Superhandig, waarom hebben moderne huizen dat niet?).

Ish Ait Hamou, het Belgische So You Think You can Dance jurylid en auteur van ‘Hard Hart’, was bij de boekhandel aanwezig om zijn nieuwe roman Cécile te signeren.

Ish Ait Hamou - 360 VerhalenTussen de vele bezoekjes van zijn fans door vond Ish even tijd om een ronde 360 Verhalen te spelen en wat is het jammer dat we niet meer tijd hadden…

De schrijver kwam uit op het onderwerp ‘dood’ en vertelde dat het onderwerp hem vroeger altijd veel angst had aangejaagd, maar dat juist de eindigheid van alles hem nu een groter besef geeft van de kostbaarheid van het leven. Daar zit je dan op de braderie van Sassenheim, vol verlangen om door te vragen en een diep gesprek aan te gaan over het niets en het al. Volgende keer, hoop ik.

Na Sassenheim stond nog een bijzondere ontmoeting op het programma. Het team van cultureel centrum Mezrab en de Mezrab Storytelling School organiseert wekelijks een aantal storytelling avonden waarbij uiteenlopende performers hun verhalen vertellen. Charles Bukowski dook in twee verhalen op; eenmaal als voorbeeld van hoe contraproductief censuur werkt – want na een uitgaveverbod werden de Bukowski kopieën in Iran ware collectorsitems – en eenmaal in een intieme gebeurtenis uit zijn leven. Er werd veel gelachen tijdens de diverse verhalen, maar er viel ook wel wat emotie weg te slikken, bij de Amerikaanse ex-militair die veel te duidelijk wist te vertellen wat ‘doing your duty’ inhoudt tijdens de oorlog, en bij de man die ooit door zijn schoolklas letterlijk is bespuugt en bepist. Gelukkig was zijn wraak uiteindelijk best zoet.

Mezrab event

Foto via Steden in Transitie

Zo’n verhalenavond, waarbij je met een groot aantal onbekenden samen luistert naar échte verhalen, is zoveel beter dan een avond voor de buis hangen. Tijdens de pauzes leer je nieuwe mensen kennen en geniet je van onovertroffen home-made soep en/of gebakjes. Een aanrader! Kijk hier voor de Mezrab agenda.

SHARE YOUR STORIES – deel je overeenkomsten, respecteer elkaars verschillen.

Speel 360 Stories!

Deel herinneringen

Verhalen delen