Ontvang ‘Wij Zijn’!

Ontvang ‘Wij Zijn’!
20 September 2017 Wilma Mulder

TALESWAPPER publishing

360 Stories is een bordspel gemaakt door uitgeverij TALESWAPPER. Wij ontwikkelen producten en organiseren evenementen die mensen wereldwijd met elkaar verbinden.

Onlangs gaven we 10 exemplaren van het complimenten kaartspel ‘Wij Zijn’ weg aan zorgprofessionals bij Tactus, instelling voor verslavingszorg.

De winnaars en hun motivatie staan hieronder:

“Oh wat een leuk spel!! Deze willen we heel graag winnen!! En waarom… nou om het volgende:

Wij zijn Annemarie, Gijs en Marleen. Wij werken als preventiewerkers bij Tactus Verslavingszorg in de regio Deventer. We zien veel mogelijkheden om het spel in te zetten tijdens ons werk.

De contacten die we hebben met ouders en jongeren zijn vaak omdat er zorgen zijn. Negativiteit speelt vaak de boventoon.

We zetten uw spel graag in bij ouders die weinig tot niets positiefs meer over hun kind kunnen vertellen. Of bij kinderen die te maken hebben met een verslaafde ouder en opgroeien in moeilijke gezinsomstandigheden. In deze situaties is positiviteit in soms ver te zoeken. Dit spel kunnen we gebruiken om de aandacht te verleggen naar juist weer de dingen die goed gaan.

Daarnaast is het spel ook een erg leuke manier om in te zetten bij nieuwe groepen in het kader van kennismaking. Kortom wij bruisen al van de ideeën en kunnen niet wachten!”

Met vriendelijke groeten,
Tactus Verslavingszorg
Marleen Engelbarts, Preventiewerker, Deventer

“Op ons intranet zag ik zojuist een bericht over dit kaartspel, dat we kunnen ‘winnen’. Toevallig hadden we het vanochtend in onze ochtendoverdracht over het belang om thema’s als positieve psychologie, emotioneel welbevinden en hoop structureel onder de aandacht te houden bij onze cliënten (onze afdeling: een klinische inzichtgevende behandelafdeling met een opnameduur van 16 weken).

Op vrijdagen hanteren we nu de formule waarbij cliënten in een schriftje opschrijven welke complimenten ze hebben gekregen die week, als tegenhanger voor het vaak negatieve beeld dat ze van zichzelf hebben. Dit loopt vaak uit op nog meer complimenten die dag en is ook een goed begin van het weekendverlof.

We zouden dan ook graag een exemplaar van dit kaartspel ontvangen…ik weet zeker dat het volop gebruikt zal gaan worden (en niet alleen op vrijdag). Hoor graag van je!”

Met vriendelijke groet,
Jos Kwakkenbos, Sociotherapeut Senior, Rekken

De andere mensen die ‘Wij Zijn’ ontvangen door hun mooie motivaties zijn:

Gerrie van der Wal, HHK Zutphen
Carol Wieferink, Klinisch Psycholoog, Enschede
Sanne Beunk, Verpleegkundige en medebehandelaar, Winterswijk
Rob Smaal, Intact Herstel en Zelfhulp, groepsleider Hengelo
Jessie Nijman, Senior Sociotherapeut, Enschede
Jessica Bomhof, Senior Verpleegkundig Sociotherapeut, Rekken
Jannie de Jong, Sociotherapeut Klinische Behandeling Vrouwen, Zutphen
Jipke Nab, Maatschappelijk werker, Zutphen

We hopen dat jullie ‘Wij Zijn’ met plezier spelen en zien een foto en korte beschrijving graag tegemoet!

Het complimenten spel ‘Wij Zijn‘ is een prachtig geïllustreerd kaartspel met ruim vijftig ‘mooie woorden’. Een geweldig spel om op een positieve manier contact te maken met andere mensen. 

Wil je meer weten over het ondersteunen van gelijkwaardige, open gesprekken? Neem dan deel aan onze korte training gespreksfacilitator. We werken aan het vergroten van luistervaardigheid, interpreteren van lichaamstaal, het creëren van een veilige en prettige gespreksruimte en het motiveren van mensen om hun persoonlijke verhaal te delen.

Speel 360 Stories!

Deel herinneringen

Verhalen delen