Workshop gelijkwaardige communicatie

Docenten, leerlingen en ouders, zorgverleners en cliënten, wetsdienaren en verdachten, de overheid en jij… hoe vaak maak je niet mee dat de communicatie een beetje schuurt? C’est le ton qui fait la musique – het is de toon die de muziek maakt, dit mooie spreekwoord zegt het al: contacten verlopen beter als mensen op elkaar zijn afgestemd.

Als mensen in een hiërarchische verhouding met elkaar raken, is het een grote kunst om vanuit wederzijds respect te communiceren. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een professional zich enigszins ‘bazig’ opstelt en misschien heb je je hier zelf ook wel eens (onbewust) schuldig aan gemaakt. Het resultaat is voorspelbaar: degene die wordt aangesproken kruipt in z’n schulp of gooit de kont tegen de krib… tot effectief samenwerken leidt het in ieder geval niet!

Hoe zorg je er voor dat mensen in verschillende rollen en posities op een gelijkwaardige, respectvolle en effectieve manier met elkaar communiceren? Dat belichten wij in onze workshop gelijkwaardige communicatie. Aan bod komen o.a. luistervaardigheid, hospitality, je inleven in de ander, de rollen zender-ontvanger en doelgericht contact.

Deze workshop is geschikt voor onderwijs- en zorginstellingen, jeugdwerkers, (wijk)agenten, bedrijven en overheidsinstellingen. Neem svp contact op voor meer informatie.

– SHARE YOUR STORIES – 

Een goed verhaal, een écht verhaal, inspireert. Mensen die elkaars verhalen horen, begrijpen elkaar beter. En al vertellend begrijp je vaak ook jezelf beter.
Deel je overeenkomsten, respecteer elkaars verschillen.