Thuis

Thuis
21 March 2020 Wilma Mulder

TALESWAPPER publishing

360 Stories is een bordspel gemaakt door uitgeverij TALESWAPPER. Wij ontwikkelen producten en organiseren evenementen die mensen wereldwijd met elkaar verbinden.

Thuis, week 1. Veel koken, de kruidentuin uitbreiden, een eigen sportparcoursje maken, tafeltennissen aan de keukentafel, spelen met videovergadertool ‘Zoom’ en natuurlijk braaf gewerkt en gestudeerd. 

Een week thuis werken en leren.Voor mij is het bijna ‘business as usual’, want ik heb mijn kantoor aan huis. Maar deze week zat ik niet alleen met de kat en het hondje op de werkplek, ook man en zoon zaten erbij. Dat gaat gemakkelijk, want ik heb een ruime studio met standaard 4 werkplekken. Nou ja werkplekken…. één van de computers wordt vooral gebruikt voor Overwatch en de thuiswerkplek van manlief laat zich ook goed gebruiken voor spellen. ’s Avonds dan hè, want overdag had mijn man het behoorlijk druk met het op afstand inrichten van werkplekken voor anderen, zaken in de cloud hangen en het begeleiden van collega’s.

Het thuisonderwijs van onze 12-jarige zoon ging eigenlijk ook prima. De school heeft netjes geregeld dat er online gewerkt kan worden en hoewel de ene docent het duidelijk wat beter in de vingers heeft dan de ander, lijkt het toch wel heel erg veel op echte lessen. Hulde voor de onderwijsprofessionals die dit zo snel voor elkaar hebben gekregen. Dat geldt ook voor mijn eigen opleiding, ik studeer aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht, en ook daar is razendsnel gezorgd voor online lesmateriaal.

Thuis zijn vind ik altijd fijn, en hoewel de aanleiding niet prettig is, vind ik het heerlijk dat mijn mannen thuis zijn. Voorlopig hoeven wij niet bang te zijn voor verveling, het online werken en studeren vult een groot deel van de dag en wij hebben nog stapels ideeën voor klus & knutsel activiteiten.

Hoe bevalt het jou thuis? Wil je je verhaal delen? Stuur me dan een mail . Met jouw toestemming deel ik je verhaal op de 360 Stories en Taleswapper social media, zodat we andere mensen kunnen inspireren. Een mooi persoonlijk verhaal, tips of misschien wel hulpvragen; laten we onze verhalen met elkaar delen.

Speel 360 Stories!

Deel herinneringen

Verhalen delen