Verstoppertje spelen in de stad!

Verstoppertje spelen in de stad!
25 June 2018 Wilma Mulder

Als je kinderen hebt van een jaar of 10 dan ken je vast wel die momenten waarop het prachtig weer is maar je tiener het liefst lamlendig op de bank ligt te gamen. Want ja, inmiddels net wat te groot om eindeloos rondjes om het huis heen te fietsen of urenlang in de zandbak te spelen, en ook nog net wat te jong om helemaal zelfstandig echt ver op pad te gaan. Samen met paps en mams wandelen of fietsen is een straf en als er geen vriendjes zijn om samen iets te ondernemen, tjah, dan houdt echt alles op. (Behalve dat gamen dan, dat kan wel altijd, ook in je eentje).

Onze zoon houdt nogal van lekker eten dus in een laatste poging om het kind wat zon te laten vangen stelde ik zaterdag voor om via een spannende route naar de Turkse winkel te lopen en daar lekkere hapjes voor het avondeten te kopen. Raak… of althans bijna… de spannende route moest de kortste route worden en veel enthousiasme straalde er niet af van de neerhangende schouders van onze boy. Zo vond ik er zelf eigenlijk ook niks aan…

Maar alles veranderde met deze ingrediënten!

Men neme google maps, en de optie ‘locatie delen’, een whatsap gezinsgroep en de ‘herbs & spices’ die succes garanderen: verstoppertje spelen op de route en het sturen van ‘fotohints’. De verstoppers rennen binnnen circa een halve minuut zo ver mogelijk weg (natuurlijk wel enigszins op de route die naar het gekozen eindpunt leidt) en sturen af en toe een foto. Wij hadden o.a. een theatertje, een container met graffiti kunst, straatnaambordje, een bijzonder parkje en een leuke speeltuin. Je kun ook kort ‘locatie delen’ aanzetten op je telefoon, maar zelf vind ik de fotohints leuker.

Je moet misschien even wat gêne overwinnen om door de straten te rennen zonder sportoutfit, achter bosjes te hurken en je slinks om een straathoek heen te bewegen… maar niets evenaart de triomf als de zoeker je passeert en je pesterig een foto van zijn of haar achterkant kunt sturen!

Haha!

Uiteindelijk zijn we bijna drie uur buiten geweest en kwamen net na sluitingstijd niet bij een Turkse winkel maar bij de Iraanse winkel ‘Aria’ terecht, met de heerlijkste hapjes die we allemaal mochten proeven. We hebben prachtige plekjes in de stad ontdekt, kind heeft zijn ‘Lebensraum’ flink vergroot en het belangrijkste: we hebben samen de grootste lol gehad.

We zijn nooit te oud of te jong om samen te spelen.

Extra educatief element: eenmaal thuis de gelopen route nog eens volgen op een papieren kaartje!